23948sdkhjf

Med ny blick på produktion

Som ett led i Synsam Groups hållbarhetsagenda flyttar bolaget sin glasögonproduktion från Asien till Sverige med start under 2021.

Glasögonfabriken uppförs från grunden och kommer att ha fokus på hållbar produktion och produktdesign samt cirkulära kretslopp.

– Vi på Synsam jobbar för en mer hållbar närproduktion med så få och korta transporter som möjligt. Därför är flytten av vår produktion till Sverige både ett viktigt nästa steg i strävan att bidra till ett minskat klimatavtryck, säger Håkan Lundstedt, koncernchef Synsam Group, i ett pressmeddelande.

Fabriken, som lokaliseras till Ockelbo, väntas stå klar under hösten 2021 och blir Nordens största och modernaste produktionsenhet för glasögontillverkning. Tillsammans med Ockelbo kommun kommer man att uppföra fabriken så hållbart som möjligt, både vad gäller materialval och utifrån en hälsoaspekt för medarbetarna.

Anställningsbehovet i den nya glasögonfabriken beräknas till ca 150 arbetstillfällen. I framtiden kan det bli betydligt fler.

Fakta om den nya fabriken:

  • Produktionskapacitet: En miljon glasögon per år.
  • Tillverkningsmaterial: Bågarna kommer tillverkas av cirkulära, återvunna eller lokala material från framför allt Sverige, Skandinavien och Europa.
  • Byggnaden: Fabriken uppförs med hållbara material, bland annat svenskt trä och sedum, och dess yta uppgår till ca 6000 kvm.
  • Antal anställda: Anställningsbehovet beräknas till ca 150 årsarbeten. Därutöver sysselsätter fabriken ett stort antal andra personer i produktions- och försäljningskedjan.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078