23948sdkhjf

Ikea köper tillbaka begagnade möbler

Köper tillbaka kundernas begagnade möbler på 28 marknader.

Ikea kampanjar med #BuyBackFriday och köper på 28 marknader, däribland Sverige, tillbaka kundernas begagnade Ikeamöbler för att sälja dem vidare som secondhand i varuhusets fyndavdelning. Tjänsten att sälja tillbaka möbler finns redan i Sverige.

Aktiviteten pågår under den 23 november till den 29 november och alla som säljer tillbaka en begagnad Ikeaprodukt får ett tillgodokort. Under kampanjperioden får kundklubbsmedlemmar det dubbla värdet för tillbakasålda möbler.

I samband med kampanjen lanserar möbeljätten även ett verktyg som hjälper kunder att digitalt värdera sina begagnade Ikeamöbler.

- Vi erbjuder kunderna en mer hållbar lösning för möbler de inte längre behöver. Därmed tar Ikea ännu ett steg mot sitt mål att inspirera fler att leva ett mer hållbart liv inom planetens gränser, samtidigt som vi banar väg för att kunna ställa om från en linjär till en cirkulär affärsmodell, säger Jonas Carlehed, hållbarhetschef på IKEA Sverige.

Möbeljätten har som löfte att alla produkter ska vara tillverkade av förnybara eller återvunna material 2030 och vara designade för cirkularitet och kampanjen är en del av hållbarhetsarbetet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063