23948sdkhjf

FTI laddar inför Black Friday

För Förpacknings- och Tidningsinsamlingen markerar Black Friday början på det man ser som julperioden, den tid som vanligen är den största utmaningen under året.

På grund av pandemin har man i år redan sett en kraftig ökning av förpackningar i omlopp, och nu laddar man inför helger med stora, men på flera sätt, svårbedömda flöden.

Julplaneringen börjar i princip direkt efter sommarsemestrarna. Under hösten har stort fokus legat på att samla in information och prognostisera hur man tror att allmänheten kommer att bete sig under rådande omständigheter. Restriktioner och nya resvanor gör det svårare än vanligt att förutse var människor kommer att befinna sig, om man är kvar hemma eller exempelvis reser till fjällen. FTI tittar också på trender inom e-handel, där exempelvis PostNord nu aviserar en 30 %-ig ökning av paket i deras flöde i samband med Black Friday, något som inom kort beräknas ge mer förpackningsmaterial på återvinningsstationerna.

- Vi tycker givetvis att det är bra att så många återvinner även under pandemin. Men ökade mängder och förändrade beteendemönster innebär också utmaningar för oss. Totalt sett under året har vi sett en ökning med 10 till 15 procent fler förpackningar i våra flöden, och inför Black Friday och julhelgerna väntar vi oss en ännu större ökning, säger Veronica Foberg Gustafsson, kommunikationschef på FTI.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125