23948sdkhjf

Vill minska konsumtion och nedskräpning under Black Friday

Outdoorföretaget Lundhags startar under Black Friday-helgen initiativet pliking - picking up litter and hiking - som ett svar på den ökade nedskräpningen i naturen och ett sätt att “störa” hysterishoppingen.

Bakgrunden är att coronapandemien medfört att allt fler spenderar tid i naturen, vilket lett till en ökad nedskräpning.

- Naturen och vildmarken är en fantastisk källa till rekreation och återhämtning och vi ser hur allt fler upptäcker naturen i dessa svåra tider. Det vi också tyvärr ser är ett ökat slitage och en ökad nedskräpning, vilket fick oss att starta initiativet Pliking. Samtidigt som jag njuter av naturen tar jag också hand om den och ger något tillbaka genom att plocka skräp, säger Caroline Karlström, marknadschef på Lundhags.

Med start på idag uppmanar Lundhags alla som vill att ge sig ut i naturen att plocka upp skräp. Målet med Pliking är att lämna naturen lite finare än innan.  För att motivera så många som möjligt att delta, kommer Lundhags att lotta ut 100 stycken ryggsäckar av modellen Baxen 22L bland de som deltar. Det gör man genom att tagga en kompis på Lundhags instagram och sen ta kort på sig själv och sin påse skräp och tagga “pliking”.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125