23948sdkhjf

Åtgärda förpackningarna - nu!

Ring levererades i låda som var 9000 gånger större.

Detta är en debattartikel. Åsikterna som framförs är den undertecknande skribentens.

En av redaktionens närstående beställde en silverring på nätet, och fick den levererad till närmaste utlämningsställe efter ett par dagar. Så långt allt gott. Men förpackningen ger upphov till massiv kritik. 

Ringen låg i en mycket väl tilltagen låda, dold under en mängd omslagspapper. Efter att ha reagerat på hur otroligt stor lådan var, mätte vi såväl förpackning som ring. Resultatet var hårresande: ringen är 0,001 procent av förpackningens storlek, eller omvänt: lådan är nästan 9 000 gånger större än ringen.

Det hade gått utmärkt att packa ringen i ett litet vadderat kuvert. Det hade sparat såväl naturresurser som plats på lagret, i transportbilen och hos ombudet, samt givit upphov till färre sopor.
Varför görs inte detta? Hur många extremt för stora förpackningar åker omkring på våra vägar, fyller våra lastbilar helt i onödan, i detta nu? 

Och det är ju inte bara denna leverantör som gör så här, utan alltför stora förpackningar är en farsot i hela branschen. Om e-handelsaktörer menar något som helst allvar med allt fagert tal om hållbarhet måste den här frågan tas på största allvar. Nu. 

Nella Bergström, chefredaktör Transport & Logistik Idag

Artikeln är en del av vårt tema om Debatt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078