23948sdkhjf

Pant för ståpåsar till stilldrink

Via Bower-appen utökas nu möjligheten att panta även Capri-Suns dryckesförpackningar.

Capri-Sun har tecknat ett samarbetsavtal med Bower (tidigare PantaPå) för att uppmuntra till återvinning och motverka nedskräpning. Det nya samarbetet trädde i kraft den 1 januari i år och innebär att dryckesförpackningar från Capri-Sun nu kan pantas digitalt. Digital pant är ett steg på vägen mot målet att skapa världens mest hållbara stilldrink i sin kategori.

I Sverige är det etablerat med pant på PET-flaskor samt burkar och via Returpack återvinns drygt 85 % av de förpackningar som sätts på den svenska marknaden, visar 2019 års statistik från Pantamera. Förpackningar från Capri-Sun omfattas inte av Returpacks system men via Bower-appen belönas nu konsumenter vid återvinning av dryckesförpackningar från Capri-Sun, så kallade pouches.

– Det här är ett viktigt steg för Coca-Cola European Partners. Våra förpackningar står för en stor del av vårt klimatavtryck och därför är det nödvändigt att de använda förpackningarna hanteras på rätt sätt. Genom samarbetet med Bower ger vi konsumenterna incitament att återvinna och bidra till en cirkulär ekonomi för förpackningar, säger Cathrine Westerlind, Senior Sustainability Manager på Coca-Cola European Partners.

– Samarbetet med Bower är en betydelsefull del av ett omfattande hållbarhetsarbete där vi vill fortsätta uppmuntra till återvinning och motverka nedskräpning. Globalt har Capri-Sun visionen att bli världens mest hållbara stilldrink i sin kategori, säger Fatima Nitz, Senior Portfolio & Activation Manager för Capri-Sun på Coca-Cola European Partners Sverige AB.

1. Ladda ner appen Bower via AppStore eller Google Play.

2. Skanna streckkoden vid närmsta återvinningsstation/miljörum.

3. Du erhåller Bower-poäng som kan bytas mot rabattkuponger på nästa köp av Capri-Sun.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078