23948sdkhjf

Pandemin driver upp värdet på begagnad elektronik

Värdet på begagnad elektronik har i pandemins spår ökat enormt, i vissa fall med 100 procent på den globala marknaden.

Anna Höglund är affärsområdeschef för inköp på Inrego (som köper in, renoverar och säljer begagnad IT-utrustning) och hon uppmanar nu organisationer att tömma sina lager på använd elektronik. Återanvänd elektronik har både högre värde och efterfrågas mer än någonsin.

- Det ökade värdet på begagnad elektronik gynnar företag och organisationer då de får tillbaka mer pengar än tidigare på sin använda elektronik när de säljer den till en IT-återanvändare, säger hon i ett pressmeddelande.

Värdeökningen har varierat baserat på modell och ålder, där främst äldre utrustning sett den största ökningen. Värdet på använd elektronik har i Norden har ökat med omkring 30 procent, medan priserna på den globala marknaden (som haft lägre utgångspriser) ökat med upp till 100 procent. Den största delen av värdeökningen har man sett på fem till åtta år gamla datorer, vilket innebär att det nu är en bra tid för företag att undersöka hur mycket man kan få tillbaka för hårdvaran.

- Vi kan konstatera att pandemin haft både positiva och negativa effekter på återanvändningsbranschen. Hållbarheten ligger högt på agendan, marknaden är redo och den cirkulära ekonomin är här för att stanna. Det är hoppfullt att många på allvar börjar se över sin IT-konsumtion och ser sin använda elektronik som en resurs med ett värde för andra, säger Mattias Aronsson, vd för Inrego Norden.

Artikeln är en del av vårt tema om Corona.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Re-adventure till Ikeas cirkulärprojekt
Sopbilen för hushållsnära insamling
Prisas för process att återvinna textilier
Östra Göinge bäst på avfallshantering
Metso lanserar återvinningsprocess för svart batterimassa
A-Plast står bakom ny plaståtervinning i Fröseke

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109