23948sdkhjf

Noxor utökar med två nya förvärv

För att korta ledtider och få smartare processer blir Noxor Group hundraprocentig ägare av Fellingsbro Mekaniska, FMAB, som bolaget tidigare var delägare i. Samtidigt förvärvar de ENBEMA Teknisk Materialhantering.

– Anledningen till förändringarna är att de stärker oss som organisation och koncern. Med FMAB som helägt bolag kan vi korta ledtider och få smartare processer, och när det gäller ENBEMA breddar förvärvet vår kundbas. De har ett annat kundsegment än Noxor, samt en produktkatalog som överensstämmer med vår, säger Patrick Ingvarsson, vd för Noxor AB.

FMAB är en mekanisk verkstad i Fellingsbro med inriktning på den tyngre industrin. Här hittas både plåt- och svetsverkstad, skärande bearbetning samt ytbehandling bestående av blästring och lackering. Utöver Fellingsbro har bolaget även en anställd i Norrköping plus ett antal serviceverksamheter runt om i Sverige. Totalt har bolaget 32 anställda.

ENBEMA Teknisk Materialhantering projekterar, konstruerar och levererar transportutrustning för bland annat bulkgods och pulver, och kunderna hittas främst inom tung processindustri. Bolaget har en anställd med verksamhet i Örebro, och bolaget har ingen egen tillverkning utan samarbetar med befintliga verkstäder.

Peter Carlsson, ägare till Enbema, anser att det är rätt tidpunkt att avyttra bolaget:

– Det känns bra att det är just Noxor Group som går in som ägare, inte minst för kundernas skull. Vi ligger nära varandra i produktutbud och har respekterat varandras domäner i konkurrensen. Dessutom var det rätt läge för mig att avyttra bolaget, nu när jag snart börjar mitt nya liv som pensionär, säger han.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078