23948sdkhjf

Golder får ny ägare

WSP stärker sin position inom miljörådgivning genom att förvärva det globala teknik- och konsultföretaget Golder.

Golder är ett bolag med mycket högt renommé i branschen, och kommer att tillföra viktig spetskompetens till oss på WSP. Tillsammans med WSP:s bredd och djup tar vi viktiga kliv framåt som heltäckande konsultbolag, inte minst inför det stora behov av tjänster inom den gröna omställningen, både ovan och under jord, säger Håkan Danielsson, vd för WSP Sverige.

Golder är en global konsultorganisation med mer än 60 års erfarenhet inom miljö, jord, berg, vatten och naturresurser. Av företagets cirka 7 500 medarbetare har drygt 200 sina baser i Stockholm, Göteborg och Luleå. Företaget är för närvarande bland annat engagerat i utbyggnaden av tunnelbanan i Stockholm.

Förvärvet är en del av WSP:s strategiska engagemang inom miljö och hållbarhet, och innebär bland annat en avsevärd förstärkning av kompetensen inom geovetenskap. Förvärvet är det tredje inom området på relativt kort tid. 2019 förvärvade WSP miljökonsultföretagen Orbicon och Lievense.

Enligt WSP har nu cirka 14 000 av de totalt 54 000 medarbetarna världen över kompetens och expertis att framtidssäkra den gröna omställningen.

Jag är övertygad om att kombinationen Golder och WSP kommer att skapa ett betydande värde för våra kunder och spännande möjligheter för våra medarbetare, säger Anna-Lena Öberg-Högsta, regionchef för Golder Europa.

Artikeln är en del av vårt tema om Marksanering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078