23948sdkhjf

De lanserar brödåtervinningstjänst

Det Stockholmsbaserade bryggeriet Brave Brew som tillverkar ölen Crumbs gjord på gammalt bröd lanserar nu en ny tjänst för insamlande av just överblivet bröd.

Tjänsten som kallas ”circularity-as-a-service” riktar in sig på butiker och bagerier i Stockholmsområdet vars bröd sedan distribueras till lokala hantverksbryggerier som Värmdö Bryggeri och Fjäderholmarnas Bryggeri som brygger Crumbs öl men förhoppningen är att modellen framöver ska kunna hantera större volymer för outsourcing av bröd till andra livsmedelsproducenter.

–  Det inte är brödölet i sig som är lösningen utan den systemförändring vi försöker driva parallellt. Det kommer att krävas små lokala aktörer för att bygga lokala cirkulära system, system som kommer att vara en viktig del av lösningarna på matsvinnsproblemet. Vi tycker det är fantastiskt att butiker nu börjar engagera sig i detta.

Testet med det nya systemet påbörjades i Spånga i Stockholm där flera butiker och bagerier anslutit sig och där ölen även säljs. Just nu har outsourcas bröd från ett dussintal fabriker som heller inte behöver betala för upphämtningen av sitt bröd. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
De bildar världens första storskaliga däckåtervinningsbolag
Projekt kring cirkulär bilplast tar fart
Uppmaningen: Panta fler returglas!
Renässans för returförpackningar?
Kaffesump får nytt liv i bioplast
58 miljoner att tjäna på att slänga matavfallet rätt
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Plastforum SE
Packnet

Sänd till en kollega

0.094