23948sdkhjf

Sopbil brann

I går förmiddag började det brinna i en av Hässleholm Miljös sopbilar.

Chauffören var ensam i bilen och agerade snabbt vid upptäckten av rök. Tack vare det klarade sig både han och bilen utan skador. 

- Jag är väldigt tacksam över att branden upptäcktes i tid och att min personal kunde agera så handlingskraftigt och helt enligt våra rutiner, säger Tina Linde, enhetschef Insamling, i ett pressmeddelande.

Chauffören upptäckte en rökutveckling bak på sopbilen. Han agerade då snabbt och körde in till en öppen yta på parkeringen till en stormarknad. Räddningstjänsten larmades, försök till släckningsarbete påbörjades och därefter tömdes facket ut. Räddningstjänsten var snabbt på plats därefter och kunde släcka branden.

Det var facket med metall som branden startade i. Exakt vad som har utlöst branden är svårt att säga. Sorteringen var inte den bästa med alltifrån elsladdar till glas där det egentligen bara ska finnas förpackningar av metall och andra metallföremål.

-Att sortera sina sopor rätt bidrar inte bara till att vi kan återvinna mer, det ger även våra chaufförer en säkrare arbetsmiljö, avslutar Tina Linde. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094