23948sdkhjf

Tar in miljoner för att accelerera tillväxten

Skånebaserade Bintel har som ambition att digitalisera avfallshanteringen för att minska miljöpåverkan och reducera kostnader samtidigt som servicen förbättras.

Bolaget kombinerar maskininlärning (AI) med den senaste sensor- och dataöverföringstekniken för att optimera insamling, öka transparens och bidra till verksamhetsutveckling som leder till mindre miljöpåverkan. Genom att tillhandahålla smart data och analys kan bolaget hjälpa kunderna i deras kontinuerliga optimeringsarbete.

Nu tar bolaget in 18,5 MSEK och där har de existerande ägarna Almi Invest, Philip Abdon och Erik Urnes valt att öka sina investeringar.

- Bintel har en mycket stor kommersiell potential och kommer att bli en viktig del av våra kunders hållbarhetssatsning. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta resan när vi nu kan agera mer kraftfullt på de många möjligheter vi ser, säger styrelseordförande Erik Urnes. Bland de nya ägarna syns bland andra Almi Invest GreenTech, Jens Nilsson (grundare av Offerta), Lars Wedenborn (Senior Advisor FAM) samt Gramtec Co-Invest AB genom David Pettersson som även är åkeriägare inom avfallssektorn.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109