23948sdkhjf

Hallå där Mattias Nilsson, Stena Recycling!

Stena Recycling har glädjande nog tagit steget att bli huvudpartner för Återvinningsgalan. Vad är bakgrunden till detta beslut?

- Vi tittar ständigt på olika sammanhang där vi kan medverka till att utveckla och påverka återvinningsbranschen och våra olika samarbeten. Som ledande aktör i branschen blir Återvinningsgalan därför ett naturligt forum där vi kan göra detta och medverka i att belysa aktuella frågor – och i just detta forum i en kontext som andas glädje och framåtanda. Jag hoppas och tror att vi kan träffas fysiskt på Återvinningsgalan – det ser jag verkligen fram emot!

 Hur ser ni på återvinning och cirkulär ekonomi, nu och i framtiden?

 - För att beskriva nuläget i återvinningsbranschen och våra kunders behov så har det inte undgått någon att vi är mitt uppe i en nödvändig omställning mot cirkulär ekonomi. Återvinning är en av de fundamentala delarna i cirkulär ekonomi, och därför står branschen inför stora möjligheter och som en viktig del av lösningarna. Framtiden är ljus, men det kommer ställas stora krav på aktörerna i branschen att hitta nya modeller och lösningar, där flera av lösningarna kan vara direkt utmanande mot traditionella affärsmodeller, de kommer vara digitala och det kommer krävas stora mått av nya samarbeten.

 

Vad är viktigast i omställningen till en cirkulär ekonomi?

 - Det finns många aspekter som är viktiga – men om jag skall nämna något så är jag övertygad om att omställningen kräver att vi tänker cirkulärt i alla delar av en produktlivscykel.  Att fler konsumenter använder färre produkter och under längre livslängd. Att produkterna som sätts på marknaden är gjorda av återvunnet material, de måste ha lång livslängd, de måste göras tillgängliga för fler användare och de måste naturligtvis vara återanvändnings- och återvinningsbara.

Mattias Nilsson är försäljnings- och marknadschef för Sverige vid Stena Recycling.

Se mer om eventet Artikeln är en del av vårt tema om Återvinningsgalan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Bättre sortering nära bostaden
Byggkedjan först med återvunnen träregel
Digital vägledning minskar risk att farliga ämnen återvinns
EU:s nya förpackningslagstiftning offentliggjord
Ny vd till Svenska Retursystem
Nya planer för gamla däck
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Plastforum SE
Packnet

Sänd till en kollega

0.094