23948sdkhjf

Gamla kärl blir nya: Soptunnor av 100 % återvunnet material

Nu tar VafabMiljö steget fullt ut och övergår till kärl för mat- och restavfall som består av 100 % återvunnen plast.

Kvaliteten på kärlen är lika hög som tidigare. Enda skillnaden är att de nya kärlen har en något mörkare färg; lite mörkare grönt för restavfallet och lite mörkare brunt för matavfallet.

Varje år köper VafabMiljö in över 10 000 kärl. Det är en hel del kärl och bytet har en stor påverkan på såväl miljö som klimat när plast kan återanvändas istället för fossil olja.

Leverantören PWS Nordic AB har sedan decennier erfarenhet av att arbeta med återvunnen plast och har nu tekniken och erfarenheten att kunna producera kärl med maximalt återvunnet material och fortfarande uppfylla alla standardkrav för denna produkt (EN 840, RAL). De kärl som VafabMiljö använde sig av tidigare bestod till 85 % av återvunnet material.

Tester visar att ett kärl kan återvinnas och återanvändas minst 10 gånger. Håller ett kärl 15 år ute hos kunden, så motsvarar det alltså en livslängd på 150 år för varje kärl. Men hållbarhetstänket präglar inte bara inköpen av kärlen. De ska hålla så länge som möjligt och därför är även den löpande hanteringen viktig.

Befintliga kärl kommer att bytas ut succesivt i samband med att de går sönder eller byts ut av andra skäl.

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125