23948sdkhjf

Hallå där Christian Håkansson, TMR!

Idag webbsänds Recyclings koncept Recycling@Stage, denna gång på temat plast och plaståtervinning, och där kommer du att medverka.

Varför är det viktigt att återvinna plast?

- Plast är ibland det bästa alternativet för att skydda och bevara en produkt. Samtidigt måste vi reducera förpackningars miljöpåverkan och då är återanvändning eller återvinning självklara beståndsdelar.

 

Hur ska vi göra för att öka efterfrågan på återvunnen plast?

- Först och främst behöver hela värdekedjan hjälpas åt för att lyckas. Till exempel kan producenter, varumärkesägare och upphandlare ställa krav på att förpackningsmaterial ska innehålla återvunnen råvara när det är möjligt ur ett produktperspektiv. Andra lösningar kan vara lagkrav eller ekonomiska incitament för användning av återvunnen råvara.

 

Vad kan tillverkare av göra för att underlätta återvinning av plastprodukter?

- Grunden till hög återvinningsbarhet sätts bl.a genom förpackningsdesign så det gäller att tänka hållbarhet och återvinning från början. Vi måste också komma ihåg att effektiv återvinning gynnas av samarbete mellan alla i värdekedjan. Förpackningstillverkare kan till exempel aktivt föreslå och rekommendera lösningar och material som är faktiskt återvinningsbara.

Mer info och anmälan till dagens sändning kl 11 hittar du på denna länk.

Se mer om eventet

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.096