23948sdkhjf

Återvinningsbolag i samarbetsavtal med Gekås i Ullared

WMS Nordic har ingått ett samarbetsavtal kring avfallshantering med Gekås i Ullared.

WMS Nordic AB är ett återvinningsbolag med säte i Malmö. Bolaget bearbetar och återvinner de flesta plastkvaliteter som uppstår från industrin och har idag tre anläggningar som kan sortera, bala och tvätta plast.  

Det nya avtalet omfattar omhändertagande av hela Gekås avfallsström. Under avtalets period kommer WMS Nordic tillsammans med Gekås att ta fram nya cirkulära lösningar. Från de olika plastkvaliteter som uppstår kommer man att återvinna och tillverka nya produkter som senare kommer att  gå tillbaka till varuhuset. Med WMS etablering i Falkenberg kommer avfallstransporterna att kortas och klimatavtrycket minskas.

 

Björn Peters, vd för WMS Nordic AB,  kommenterar:

Vi är oerhört glada för detta samarbetsavtal. Med ett långt förflutet med återvinningsfrågor från min tid i Axfood, känner vi väl till de avfallstyper som kommer från handeln.  Vi har bra upparbetade kanaler på hur materialslagen kan återvinnas och skapa en cirkulär ekonomi. Både WMS Nordic AB och Gekås ser avfallet som en resurs som kan förädlas. Vår gemensamma mål är att minska miljöpåverkan och nyttja resurserna. Samarbetet stärker bolagets position som ett heltäckande materialbolag som kan hantera flera olika materialslag.

Källa: pressmeddelande

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094