23948sdkhjf

Säkrar skandinaviskt avtal kring återvinningsextrudrar

Feddersenägda Protec Scandinavia har säkrat ett avtal med Plasmac Srl, tillverkare av återvinningsextrudrar .

 Avtalet gäller försäljning, installationer och service av Plasmacs portfölj i Norge, Sverige, Danmark, Finland och Island.  

Med sin bas i Värnamo och Trondheim levererar Protec Scandinavia maskiner, utrustning, tjänster och råvaror till den skandinaviska plastindustrin. Främst är företaget aktiva inom återvinning, extrudering, formblåsning, filmblåsning, rotationsgjutning, gjutning och partikelskumindustrin.  

Plasmac grundades i England 1994. 2019 tog Erema över 60 procent av aktierna i företaget, som nu har sin bas utanför Milano i Italien. 

Plasmac Srl utvecklar och producerar mindre återvinningsextrudrar, som kompletterar Eremas portfölj på ett bra sätt, uppger Protec. Maskinserien Alpha och Omega täcker produktionsbehov från 20 - 250 kilo per timme. Båda maskinserierna använder kort skruvteknologi (SST) och skruvkonstruktion med teknik med dubbla diametrar. Omega-serien erbjuder också en integrerad shredder i maskinen.

Så sent som i år introducerade Plasmac den tredje serien i portföljen - Epsilon. Typiska återvinningsapplikationer för Plasmacs extrudrar är polyetenfilm och folier, HDPE- och PP-kvaliteter för extrudering, formblåsning och formsprutning, men också ett brett spektrum av andra applikationer. Maskinerna levereras komplett med smältfiltersystem och pelleteringsenhet.  

Per Skjevik, vd för Protec Scandinavia och Feddersengruppens återvinningsteam i Skandinavien, säger att avtalet gäller försäljning, installationer och service av Plasmacs hela portfölj i Norge, Sverige, Danmark, Finland och Island. 

-Detta är ett utmärkt komplement till de återvinningsmaskiner vi redan arbetar med, säger han.  

Protec Scandinavia har varit en del av Feddersenkoncernen sedan juli 2020. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093