23948sdkhjf

Skumglastillverkare byter ägare

Finska Foamit Group förvärvar norska Glasopor AS, framgår det av ett pressmeddelande.

Foamit Group Oy och Sirkel Materialgjenvinning AS har undertecknat ett avtal genom vilket Foamit Group förvärvar 100 procent av det norska skumglastillverkningsbolaget Glasopor AS. Förvärvet förväntas slutföras före utgången av september 2021. Förvärvet stärker Foamit Groups position som en av de viktigaste skumglastillverkarna i Norden och en av de största aktörerna i branschen globalt sett.

Skumglaskross är ett mycket miljövänligt och lätt byggmaterial som tillverkas av rengjort återvunnet glas, och efterfrågan på materialet stöds av en ökad efterfrågan på produkter inom cirkulär ekonomi.

Glasopor grundades 2002 och har två skumglasfabriker i Norge, en i Skjåk och en i Fredrikstad. Bolaget har 34 anställda.

- Jag är glad över att Glasopor blir en del av en av världens största skumglastillverkare, som har bättre förutsättningar att även framöver expandera och utveckla Glasopors affärsverksamhet. Sirkel kommer framöver att fokusera på glasåtervinningsverksamheten och utvecklingen av den för att säkerställa en allt effektivare cirkulär ekonomi till fördel för marknadsaktörerna i Norge, kommenterar Per Annar Lilleng, vd för Sirkel Materialgjenvinning AS.

 

Källa: pressmeddelande

Artikeln är en del av vårt tema om Omvärlden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11