23948sdkhjf

Var tredje svensk återvinner mer under pandemin

35 procent av Sveriges befolkning har fått en mer miljövänlig livsstil under coronapandemin.

Det visar en undersökning som hygien- och hälsobolaget Essity har låtit göra. Framför allt väljer vi mer miljövänliga transportmedel och återvinner avfall i större utsträckning nu än tidigare.

Drygt en fjärdedel av de tillfrågade, 35 procent, gör mer klimatsmarta val nu än innan pandemin bröt ut. 58 procent flyger och kör bil mindre nu, och nästan lika många cyklar eller promenerar i stället. 44 procent återvinner mer avfall och 32 procent köper mer miljövänliga produkter.

– Den här extraordinära tiden har gett oss både tid och anledning att reflektera och tänka nytt. Allt fler inser att vi behöver ställa om vårt levnadssätt genom att konsumera och agera på ett mer hållbart sätt, säger Axel Edh, hållbarhetsansvarig på Essity.

Lite drygt hälften av de tillfrågade tror att det vi gör som individer kan bromsa den globala uppvärmningen. Att återvinna sitt avfall är den åtgärd som flest tycker är klimatvänlig, 35 procent anser att det är en av de mest positiva gärningarna för klimatet. Att sluta köpa för mycket nya saker och att välja bort engångsartiklar kommer strax efter, på 23 respektive 21 procent.

När coronarestriktionerna lättas i landet kvarstår frågan om folk även i framtiden kommer att göra klimatsmarta val. Svaret, enligt Essitys undersökning, är ja. 85 procent uppger att de kommer att fortsätta på den inslagna vägen.

Om undersökningen:

Undersökningen genomfördes av Kantar Sifo under de två första veckorna i juli. Totalt 1000 slumpmässigt utvalda svenskar i åldrarna 18 till 80 år deltog.

 

 

Källa: pressmeddelande

Artikeln är en del av vårt tema om Corona.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079