23948sdkhjf

Gemensam satsning på kemisk återvinning

Neste och Ravago siktar på att etablera ett joint venture för att bygga en industrianläggning för kemisk återvinning i Nordsjöhamnen i Vlissingen, Nederländerna.

Anläggningen ämnar att vara utgångspunkten för en gemensam global kemisk återvinning. Metoden är byggd på Alterra energys utveckling av den termokemiska kondenseringsteknologin.

Detta strategiska partnerskap är en kombination av Ravagos expertis inom mekanisk beredning av plastavfall, Alterra energys proprietära kondenseringsteknik och Nestes expertis inom bearbetning av kolväten. Nu väntar bolagen på godkännande från myndigheter för sin gemensamma satsning.

Målsättningen är att den industriella kemiska återvinningsplatsen ska ha en årlig bearbetningskapacitet på cirka 55 000 ton. Partnernas långsiktiga ambition är att öka bearbetningskapaciteten i global skala och kontinuerligt utveckla partnerskapet för att bli en global ledare för kemisk återvinning av blandat plastavfall.

- Vi är verkligen glada över hur vårt gemensamma projektarbete fortskrider. Genom att fastställa investeringsplatsen och omfattningen är vi återigen ett steg närmare att förverkliga vår dröm, säger Theo Roussis, vd på Ravago. 

Han fortsätter:

- Tillsammans med Neste har vi de nödvändiga ingredienserna för ett framgångsrikt recept för att skapa skalbara lösningar som omvandlar icke-återvinningsbara avfallsströmmar till värdefulla slutprodukter.

Mercedes Alonso som arbetar med förnybara polymerer och kemikalier på Neste är också nöjd med samarbetet.

- Kemisk återvinning har varit en lovande teknik för att påskynda skapandet av en cirkulär ekonomi ganska länge, säger han. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078