23948sdkhjf

Biobaserad PP från Emballator  

Emballator lanserar produkt i förnybar bio-PP i samarbete med Borealis.

Emballator, en ledande tillverkare av förpackningslösningar, och Borealis, en ledande leverantör av innovativa polyolefinlösningar, utökar produktportföljen i nära samarbete.

Borealis förser Emballator med bio-baserad polypropen för hinkar och burkar. Råmaterialet är tillverkat av tillvaratagen och återvunnen vegetabilisk olja och frityrolja.

– För produkter med PE har det varit möjligt i flera år att få produkterna i biobaserat material, men för PP har det, fram tills nu, endast varit möjligt att producera bio-PP-produkter från förnybara källor genom att följa ISCC-certifierad massbalansprincipen. Med den här nya kvaliteten innehåller produkten minst 30 procent biobaserad polypropen, säger Richard Johansson, Sälj- och marknadschef på Emballator Lagan.

Det biobaserade materialet har potential att användas i alla produkter som produceras av Emballator Lagan. Förpackningarna producerade av Emballator är 100 procent återvinningsbara som PP vilket skapar en cirkulär lösning som kan minska CO2-avtrycket ytterligare.

– På Borealis fortsätter vi att uppdatera vår cirkulära produktportfölj för ett mer hållbart liv. Detta partnerskap med Emballator är ytterligare ett steg i vårt engagemang för förnybara/biobaserade produkter som avsevärt minskar förpackningens koldioxidavtryck, säger Trevor Davis, Global Commercial Director, Consumer Products.

– Med Borealis som partner kommer vi att minska CO2-avtrycket i den aktuella produkten och behålla den nuvarande kvaliteten på vår produkt, säger Richard Johansson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Senaste klimatstatistiken från Svensk Plaståtervinning
Re-adventure till Ikeas cirkulärprojekt
Sopbilen för hushållsnära insamling
Prisas för process att återvinna textilier
Östra Göinge bäst på avfallshantering
Metso lanserar återvinningsprocess för svart batterimassa

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094