23948sdkhjf

Biobaserad PP från Emballator  

Emballator lanserar produkt i förnybar bio-PP i samarbete med Borealis.

Emballator, en ledande tillverkare av förpackningslösningar, och Borealis, en ledande leverantör av innovativa polyolefinlösningar, utökar produktportföljen i nära samarbete.

Borealis förser Emballator med bio-baserad polypropen för hinkar och burkar. Råmaterialet är tillverkat av tillvaratagen och återvunnen vegetabilisk olja och frityrolja.

– För produkter med PE har det varit möjligt i flera år att få produkterna i biobaserat material, men för PP har det, fram tills nu, endast varit möjligt att producera bio-PP-produkter från förnybara källor genom att följa ISCC-certifierad massbalansprincipen. Med den här nya kvaliteten innehåller produkten minst 30 procent biobaserad polypropen, säger Richard Johansson, Sälj- och marknadschef på Emballator Lagan.

Det biobaserade materialet har potential att användas i alla produkter som produceras av Emballator Lagan. Förpackningarna producerade av Emballator är 100 procent återvinningsbara som PP vilket skapar en cirkulär lösning som kan minska CO2-avtrycket ytterligare.

– På Borealis fortsätter vi att uppdatera vår cirkulära produktportfölj för ett mer hållbart liv. Detta partnerskap med Emballator är ytterligare ett steg i vårt engagemang för förnybara/biobaserade produkter som avsevärt minskar förpackningens koldioxidavtryck, säger Trevor Davis, Global Commercial Director, Consumer Products.

– Med Borealis som partner kommer vi att minska CO2-avtrycket i den aktuella produkten och behålla den nuvarande kvaliteten på vår produkt, säger Richard Johansson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11