23948sdkhjf

Södra växlar till återvunnen plast

Södra börjar använda så kallade Loop-emballage från Trioworld. En satsning på cirkulär lösning för att minska koldioxidavtrycket.

Från och med september i år har Södra använt Trioworld Loop-emballaget, som består av minst 30 procent återvunnet material, för sina produkter. Jämfört med ett nyproducerat alternativ, minskar detta koldioxidavtrycket med 23 procent.

– Med det nya emballaget säkerställer vi en hög leveranskvalitet till våra kunder och tar samtidigt ett nytt steg mot en mer cirkulär verksamhet med lägre utsläpp. Detta är en utveckling som vi kommer att fortsätta driva framåt. I frågan om hållbarhet finns inget målsnöre att passera och vi arbetar ständigt för att vara marknadsledande och utveckla våra processer. Trioworld Loop-emballaget hjälper Södra och våra kunder att bidra till en hållbar klimatomställning, säger Andreas Jonasson, marknadschef på Södra Wood.

Södra är en skogsindustrikoncern som förädlar de 53 000 skogsägares skogsråvara till förnybara, klimatsmarta produkter för internationell export.

– Den nya emballagelösningen baserad på återvunnet material, bygger på ett långt samarbete mellan Trioworld och Södra. Med stor kunskap om skogsindustrin, vet vi hur viktigt ett effektivt skydd är mot föroreningar, fukt samt mot avverkningsrester. Vi garanterar dessutom ett starkt emballagematerial som skyddar produkterna under transport och lagring. Tillsammans med vår kunskap om återvunnen polyeten, strävar vi efter att flytta gränserna för mer hållbara lösningar utan att kompromissa vad gäller prestanda, säger Andreas Malmberg, VD i Trioworld.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Senaste klimatstatistiken från Svensk Plaståtervinning
Re-adventure till Ikeas cirkulärprojekt
Sopbilen för hushållsnära insamling
Prisas för process att återvinna textilier
Östra Göinge bäst på avfallshantering
Metso lanserar återvinningsprocess för svart batterimassa

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094