23948sdkhjf

Ökar insatser inför Black Friday

För FTI markerar Black Friday början på årets största utmaning, julperioden.

Andelen förpackningar har ökat under pandemin och det är en trend som ser ut att hålla i sig. Nu laddar man inför helger med stora flöden.

För FTI börjar julplaneringen i princip direkt efter sommarsemestrarna. Under hösten har stort fokus legat på att samla in information och förutsäga hur förpackningsflödena kommer att förändras när vi återgår till mer normala beteende- och rörelsemönster. Man tittar också på trender inom handeln, där exempelvis PostNord aviserar en fortsatt ökning av paket i sitt flöde inför Black Week och julhelgerna. I år väntas också onlineshoppingen nå nya rekordnivåer. Det innebär i sin tur ett ökat tryck med mer förpackningsmaterial på återvinningsstationerna.

Planeringsarbetet inför helgerna innefattar analys av tömningsscheman och sker i tätt samarbete med FTI:s entreprenörer. MAn har idag cirka 5000 återvinningsstationer där olika materialslag töms alltifrån en gång per vecka till två, tre gånger per dag, beroende på hur många invånare som använder stationen. Sammantaget ser man nu över och justerar omkring 10 000 scheman för plast- och pappersförpackningar under perioden.

- Vi planerar och arbetar intensivt för att de kommande julhelgerna ska fungera så bra som möjligt, men vill samtidigt passa på att vädja till alla konsumenter att hjälpa till genom att vika och platta ihop förpackningar innan de lämnas i återvinningskärlen. Det är en liten åtgärd som gör stor skillnad och som innebär att fler kan lämna mer, säger Veronica Foberg Gustafsson.

Källa: pressmeddelande

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11