23948sdkhjf

Slarv med återvinning i badrummet

Är du en av dem som kastar tandkrämstuben eller schampoflaskan direkt i badrumspapperskorgen?

Du är inte ensam. Enligt en undersökning från Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) är badrummet en riktig återvinningsbov där många av oss glömmer bort att källsortera våra förpackningar.

Många slarvar med återvinningen i badrummet. Det visar den årliga sifo-undersökningen Återvinningsbarometern som genomförs på uppdrag av FTI. Vi källsorterar framför allt i köket, men glömmer badrummet. Andra vanliga orsaker till att man inte återvinner badrumsförpackningar är platsbrist eller ren bekvämlighet. Men det finns enkla lösningar för att underlätta återvinning även i badrummet och här kommer FTI med tre tips:

1. Uppdatera den dagliga skönhetsrutinen
Gör plats för källsortering i badrummet så blir det lättare att göra badrumsåtervinningen till en daglig rutin. Med en synlig och lättåtkomlig återvinningslösning går det av bara farten att slänga rätt sak på rätt plats.

2. Välj både praktisk och snygg förvaring
Tänk kreativt och gör det enkelt! Det finns massor av snygg och enkel förvaring för källsortering. Välj en stil som passar ditt hem. Med en bra förvaringslösning kan du dessutom få en snygg inredningsdetalj på köpet. Har du ett litet badrum? Testa smart förvaring på väggen för att spara plats.

3. Vik och platta ihop
Källsortering i badrummet behöver inte kräva mycket utrymme, om du lär dig de enkla knepen för att spara plats. Vik ihop, platta till eller rulla dina förpackningar så sparar du massor av utrymme.

Om undersökningen Återvinningsbarometern
- Undersökningen har genomförts av Kantar Sifo på uppdrag av FTI.
- 1000 onlineintervjuer har genomförts i Kantar Sifos webbpanel.
- De svarande utgör ett riksrepresentativt urval av Sveriges befolkning vad avser kön, ålder och regional spridning.

Källa: pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078