23948sdkhjf

Städade på årets första dag

Glasflaskor, raketer och allmänt skräpigt ute. Så kan årets första promenad summeras för många som gav sig ut på nyårsdagen.

Men, för att göra en insats mot nedskräpningen och sätta fokus på återvinning genomförde Städa Sverige och Svensk Glasåtervinning en gemensam Nyårsdagsstädning.

Idrottsungdomar från Umeå i norr till Malmö i söder var med i städningen och de deltagande föreningarna kunde därmed ta hem säsongens första värdefulla kronor till klubbkassan. Svenskar är bäst i världen på att återvinna glas, över 90 procent av alla glasförpackningar samlas in och återvinns. Detta vill man sätta fokus på genom Nyårsdagsstädningen.

– Vi på Svensk Glasåtervinning är glada över att samarbeta med Städa Sverige i städning på Nyårsdagen. Vi är duktiga på att återvinna glas i Sverige men tycker det här är ett bra sätt för att nå ännu högre i återvinningsgrad. Att vår nästa generation ungdomar är med och engagerar sig är viktigt på både kort och lång sikt, att de genom projektet också får en ersättning till klubbkassan tycker vi är en lysande kombination, säger Magnus Andersson, vd vid Svensk Glasåtervinning, i ett pressmeddelande.

De medverkande föreningarna:

IFK Umeå F15, i Umeå

Adolfsbergs IK P06, i Örebro

Önnereds Handbollsklubb P07, i Göteborg

Bulltofta IF i Malmö

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095