23948sdkhjf

Städade på årets första dag

Glasflaskor, raketer och allmänt skräpigt ute. Så kan årets första promenad summeras för många som gav sig ut på nyårsdagen.

Men, för att göra en insats mot nedskräpningen och sätta fokus på återvinning genomförde Städa Sverige och Svensk Glasåtervinning en gemensam Nyårsdagsstädning.

Idrottsungdomar från Umeå i norr till Malmö i söder var med i städningen och de deltagande föreningarna kunde därmed ta hem säsongens första värdefulla kronor till klubbkassan. Svenskar är bäst i världen på att återvinna glas, över 90 procent av alla glasförpackningar samlas in och återvinns. Detta vill man sätta fokus på genom Nyårsdagsstädningen.

– Vi på Svensk Glasåtervinning är glada över att samarbeta med Städa Sverige i städning på Nyårsdagen. Vi är duktiga på att återvinna glas i Sverige men tycker det här är ett bra sätt för att nå ännu högre i återvinningsgrad. Att vår nästa generation ungdomar är med och engagerar sig är viktigt på både kort och lång sikt, att de genom projektet också får en ersättning till klubbkassan tycker vi är en lysande kombination, säger Magnus Andersson, vd vid Svensk Glasåtervinning, i ett pressmeddelande.

De medverkande föreningarna:

IFK Umeå F15, i Umeå

Adolfsbergs IK P06, i Örebro

Önnereds Handbollsklubb P07, i Göteborg

Bulltofta IF i Malmö

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Bättre sortering nära bostaden
Byggkedjan först med återvunnen träregel
Digital vägledning minskar risk att farliga ämnen återvinns
EU:s nya förpackningslagstiftning offentliggjord
Ny vd till Svenska Retursystem
Nya planer för gamla däck
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Plastforum SE
Packnet

Sänd till en kollega

0.094