23948sdkhjf

De avyttrar metallåtervinning

Metso Outotec har tecknat ett avtal om att avyttra sin affärslinje Metal Recycling till ett dotterbolag till Mimir.

– Vi är mycket glada över att metallåtervinningsverksamheten framöver kommer att fortsätta att implementera sin strategi tillsammans med den nya ägaren Mimir. Som ett etablerat fristående företag kommer dess fulla fokus att vara på metallåtervinningsmarknaderna och kunderna, säger Piia Karhu, Senior Vice President, affärsutveckling och metallåtervinnings affärslinje på Metso Outotec i ett meddelande.

– Detta är en fantastisk möjlighet för Metal Recycling att ta nästa steg i vår utveckling. Mimir har resurserna att snabbt utöka vår ledande marknadsposition och att kunna tillhandahålla våra produkter och tjänster till en växande, global kundbas, säger Ioannis Giouvanitskas, Vice President för Metso Outotec Metal Recycling i meddelandet.

– Vi välkomnar Metso Outotec Metal Recycling varmt till Mimir och ser fram emot att driva tillväxt för denna attraktiva verksamhet tillsammans med sina anställda. Metso Outotec Metal Recycling är en typisk Mimir-investering, utskuren från ett stort företag med ledande teknologi och ingenjörsexpertis som positionerar det bland premiumvarumärkena på sina marknader, säger Joakim Notö, Managing Partner och koncernordförande på Mimir Invest i meddelandet.

Metallåtervinningsverksamheten som säljs till Mimir inkluderar varumärkena Lindemann och Texas Shredder. Verksamheten kommer att byta namn i samband med avyttringen och verka globalt under varumärket Lindemann, med huvudkontor i Düsseldorf, Tyskland. Dess nuvarande cirka 160 anställda går över till det nya bolaget i samband med transaktionen. Verksamhetens omsättning uppgick till 77 miljoner euro 2020.

Parterna har beslutat att inte offentliggöra värdet av transaktionen. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062