23948sdkhjf

Premiär för ”Farligt avfall”-bilarna

Snart sker en efterlängtad premiär i Göteborg.

Främst är det nog de göteborgare som upplever att det är krångligt att lämna in farligt avfall som längtat. För snart börjar ”Farligt Avfall”-bilarna rulla igen i staden. Därmed kan avfallet lämnas nära hemmet.

 

Till bilarna kan man lämna trasig småelektronik, brandvarnare, lampor, överbliven färg, kemikalier och annat farligt avfall. Farligt avfall-bilarna kom till 2005 för att underlätta för göteborgare utan bil, eller möjlighet att lämna farligt avfall vid fastigheten.

- Att farligt avfall inte hamnar i de vanliga soporna är jätteviktigt. Skadliga ämnen måste tas omhand på ett korrekt sätt och värdefulla metaller återvinnas. Farligt avfall-bilarna gör det enklare för invånare som inte kan köra till återvinningscentralen, säger Anders Lisle, ansvarig för farligt avfall, Kretslopp och vatten, Göteborgs Stad, i ett pressmeddelande. 

 

Farligt avfall-bilarna börjar köra 28 mars och fortsätter hela våren. Nytt för i år är en sms-tjänst där man kan få avisering om bilens ankomst till ens närområde.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078