23948sdkhjf

Premiär för ”Farligt avfall”-bilarna

Snart sker en efterlängtad premiär i Göteborg.

Främst är det nog de göteborgare som upplever att det är krångligt att lämna in farligt avfall som längtat. För snart börjar ”Farligt Avfall”-bilarna rulla igen i staden. Därmed kan avfallet lämnas nära hemmet.

 

Till bilarna kan man lämna trasig småelektronik, brandvarnare, lampor, överbliven färg, kemikalier och annat farligt avfall. Farligt avfall-bilarna kom till 2005 för att underlätta för göteborgare utan bil, eller möjlighet att lämna farligt avfall vid fastigheten.

- Att farligt avfall inte hamnar i de vanliga soporna är jätteviktigt. Skadliga ämnen måste tas omhand på ett korrekt sätt och värdefulla metaller återvinnas. Farligt avfall-bilarna gör det enklare för invånare som inte kan köra till återvinningscentralen, säger Anders Lisle, ansvarig för farligt avfall, Kretslopp och vatten, Göteborgs Stad, i ett pressmeddelande. 

 

Farligt avfall-bilarna börjar köra 28 mars och fortsätter hela våren. Nytt för i år är en sms-tjänst där man kan få avisering om bilens ankomst till ens närområde.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Stora mängder grödor blir inte mat
Hinder till trots, industrin vill använda mer bioplast
IVL fortsätter leda arbetet mot matsvinn: Fler tunga samarbetspartners
Avtal för mer återvunnen plast
Ny plaståtervinnare bildas
CO2-infångning från avfallsförbränning för elektrobränsle
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Plastforum SE
Packnet

Sänd till en kollega

0.157