23948sdkhjf

Polymerjätte investerar i avancerad återvinnare

Braskem har investerat i ett återvinningsföretag som omvandlar deponibunden plast till cirkulära råvaror.

Philadelphiabaserade Braskem America, tillverkare av polyolefiner och biopolymerer, har meddelat att de investerat i Nexus Circular LLC, ett avancerat återvinningsföretag som omvandlar plast till cirkulära råvaror vilken används vid tillverkning av ny plast. Nexus Circular ligger i Atlanta, USA. 

Nexus Circular återvinner en rad svåråtervinningsbara plaster, särskilt deponibundna plastfilmer, till sina cirkulära råmaterial, som sedan kan omvandlas tillbaka till ny plast. Företaget använder sig av en speciell teknik för att skapa system som tillhandahåller kostnadseffektiva kvaliteter och miljövänliga produkter för sina partners och kunder. 

Braskem uppger att investeringen i Nexus är en del av företagets strategi att driva plastcirkularitet, vilket inkluderar projekt som syftar till återvinningsinfrastruktur, mekanisk återvinning och avancerad återvinning.

Braskem säger sig ha tydligt uttalade mål för att utöka sin produktportfölj med återvunnet innehåll till en försäljning på 300 000 ton år 2025 och 1 miljon ton år 2030. Företaget uppger vidare att de initiativ som det investerar i ligger i linje med dess strategi för diversifiering av råvaror och dess makromål att utöka sitt cirkulära koncept och bli ett koldioxidneutralt företag 2050. 

Källa: Internationell fackpress  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ersättning för kommunernas förpackningsinsamling: Så blir den
Stena Recycling redo för mer elektronikplast
Metaller förbränns för att skapa el, kan sedan återvinnas
Byggare startar avfallsråd
”Batteriguldet” ingen "quick fix”
Använder enbart återvunnet aluminium
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Plastforum SE
Packnet

Sänd till en kollega

0.157