23948sdkhjf

Sysav och Ikea ökar återbruk

Från och med idag kan besökare på Sysavs återvinningscentral i Norra Hamnen i Malmö lämna Ikea-produkter för återbruk separat.

Insamlingen är en del i att utveckla nya cirkulära affärsmodeller där möbeljätten kommer att rengöra och laga produkterna, för att därefter kunna sälja dem igen på sitt Malmövaruhus.

På Norra Hamnens återvinningscentral avsätts ytor där besökare kan ställa sina uttjänta IKEA-produkter. Möbler och prylar som inte är alltför trasiga ska rengöras och repareras och få ett nytt liv hemma hos någon annan. 

- Återbruk är miljömässigt bättre än återvinning, saker ska leva så länge som möjligt i sin ursprungsform. Vårt mål är att öka återbruket, och vi är mycket glada över samarbetet med Ikea. Det är just den här typen av samarbeten som är nyckeln till att skapa cirkulära resursflöden i samhället, säger Jakob Sahlén, miljö- och hållbarhetschef Sysav i ett pressmeddelande.

Samarbetet är ett test som pågår under tre månader. Därefter ska insamlingen utvärderas och eventuellt förlängas. Den ordinarie insamlingen till återbruk via välgörenhetsorganisationer finns kvar på återvinningscentralerna, tanken är att samarbetet ska vara ett komplement till detta. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11