23948sdkhjf

Vätgasdriven sopbil till Trelleborg

Den australiensiska tillverkaren av vätgasdrivna bränslecellsfordon, H2X, och Trelleborgs kommun har tecknat samförståndsavtal om leverans av en vätgasdriven sopbil.

Dessutom ska man leverera en vätgasbuss som blir den första från H2X i Sverige. Avtalet, som förhandlats fram av Trelleborgs Energi, är en del av energibolagets långsiktiga arbete för vätgas i kommunen. Den nya vätgasbränslecellsbussen och -sopbilen blir ett konkret nästa steg på resan för att minska kommunens koldioxidavtryck. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den nya miljövänliga bussen kommer att bli de första höggolvsbussarna producerade av H2X Global i Europa. De är fria från utsläpp och kommer att ha både vätebränsleceller och superkondensatorer. Bussarna kommer att användas som skolbussar i och kring Trelleborg.

Det icke-bindande samförståndsavtalet mellan H2X och Trelleborgs kommun skapar också arbetstillfällen i Sverige eftersom produktionen av kommersiella fordon för Trelleborg kommer att ske vid H2X:s europeiska huvudkontor i Göteborg. Där har H2X hela sin produktion samt service för Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Erbjuder återvinning av stenullsisolering
Dynamisk etikett för minskat matsvinn
Brist på sorterat textilavfall bromsar uppskalning av återvunnet material
Till politikerna: Detta skulle underlätta den cirkulära utvecklingen
Bioplast kan skiljas ut med NIR-teknik
Ny rapport: Framtidens mineralbehov kan täckas utan djuphavsbrytning
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Plastforum SE
Packnet

Sänd till en kollega

0.094