23948sdkhjf

Investerar stort i ökad rPET-kapacitet

Klöckner Pentaplast, tillverkare av plastfilm för olika slags skyddande förpackningar, växer med rPET i Nordamerika.

Tillverkaren investerar ett okänt antal miljoner dollar vid sin produktionsanläggning i Beaver, West Virginia för att kunna expandera produktionen av film med innehåll av återvunnen konsumentplast (PCR).

Genom tillägget av en extruderingslinje och två varmformningslinjer, vilket innebär en kapacitetsökning med totalt 15 000 ton ny rPET/PET, medges Klöckner Pentaplast att förse konsument-, hälso-, läkemedels- och livsmedelsförpackningsmarknaderna med än fler hållbara innovationserbjudande. 

- Extruderingslinjen kommer att stödja produktion av hållbara produktlinjer som återvinningsbara farmaceutiska blisterfilmer (kpNext) och återvinningsbara etikett- och konsumentförpackningsfilmer (Smartcycle), säger Scott Tracey, vd för Klöckner Pentaplast. 

I varmformningsmaskinerna kommer företaget att producera proteinbrickor i monomaterial som är gjorda av upp till 100 procent återvunnen PET (kp Elite) vilka med lätthet kan återvinnas och således skapa en cirkulär ekonomi, skriver företaget. 

Kommersialisering för den första varmformningslinjen är planerad till slutet av 2022. Extruderingslinjen ska vara på plats under mitten av 2023. Och färdigställandet av varmformningslinje nummer två, samt en ny produktionshall, vilken kommer att kunna utökas ytterligare i framtiden, är planerad till slutet av Q4 2023.  

Artikeln är en del av vårt tema om Omvärlden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079