23948sdkhjf

Förvaringslåda av träbaserad bioplast

Treston, en leverantör av smarta, ergonomiska arbetsstationer och förvaringslösningar lanserar, som först i branschen, träbaserade bioplastlådor. Syftet är att erbjuda ett alternativ som avsevärt minskar kundernas användning av icke förnybara resurser och koldioxidavtryck.

Det kolneutrala materialet i Treston BiOX-lådorna består till över 90 procent av bioplast från, förnybart trä, rester från massaproduktionsprocessen och cellulosafibrer från hållbart skötta skogar. Kvalitén samt utseendet och känslan på lagerlådorna är densamma som i klassiska plastlådor, hävdar Treston.

 – Jag är glad att vi genomför förändringen och kan erbjuda nya koldioxidneutrala materialalternativ för våra kunder, säger Esa Siljander, CEO för Treston.

– Treston har alltid stått för högkvalitativa, hållbara arbetsstationslösningar som minskar behovet av att använda vår planets resurser. Vi uppmärksammar även våra tillverkningsprocesser och till exempel återvinns värmen från plasttillverkningsprocessen för att värma upp anläggningslokalerna. Vårt långsiktiga mål är att erbjuda våra kunder en helt koldioxidneutral arbetsplats, fortsätter Siljander. 

Treston lanserar först de “skogsgröna” lagerlådorna på marknaden och under hösten kommer fler typer av förvaringslådor och lösningar. Treston har även förvaringslösningar gjorda 100 procent av återvunnen plast.

Materialet till Trestons BiOX-lådor kommer från UPM, ett globalt skogsindustriföretag och ledande fiberbaserad komposittillverkare. Materialet till de transparanta etikettskydden och avdelarna kommer från den finska innovations-startupen Woodly.

För båda företagen är det gemensamma utvecklingsarbetet med Treston ett första steg i att skapa träbaserade bioplastprodukter för industriellt bruk. '

Ralf Ponicki, Director, UPM Formi, säger;

 – Vi är glada att samarbeta med Treston för att fönya deras produkt tillverkad av UPM Formi EcoAce för industriellt bruk. UPM Formi EcoAce kan smidigt ersätta fossilbaserade lösningar eftersom den är lika bra i kvalitet och prestanda som icke förnybara alternativ, men den stora fördelen är att materialet är koldioxidneutralt. Treston BiOX-lådorna bevisar att de nya hållbara materialen klarar testet av tillförlitlighet och högkvalitativa standarder även i industriell och professionell användning.

Jaakko Kaminen, CEO för Woodly, kommenterar;

– Vårt unika Woodly material är en perfekt matchning för Trestons högkvalitativa och globalt använda lådor. Vårt samarbete med Treston och användningen av Woodly materialet I BiOX-lådorna kommer att säkerställa ett fantastiskt utseende och känsla för dessa biobaserade produkter och jämförbarhet med traditionella plastalternativ. Vi kunde inte vara mer exalterade över vårt arbete tillsammans med Treston.

 

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Läs mer om: UPM
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.316