23948sdkhjf

Nytt steg mot cirkulärt mode: ”En milstolpe”

Skogsbruket Södra har utvecklat en storskalig process för att återvinna textilavfall av blandmaterial. I kombination med vedcellulosa från svensk skog tillverkas dissolvingmassa för textilindustrin.

I dag rullar de första produkterna som är baserade på Södras innovation, Oncemore, ut i butik och e-handel. Bakom satsningen står det danska varumärket Jack & Jones som har designat en skjortkollektion. 

Södras vd Lotta Lyrå kallar händelsen en milstolpe. 

– Oncemore har vuxit från en idé till en banbrytande process – och nu kommer materialet kunna hittas i garderober världen över. Genom att kombinera återvunnen textil med träfiber från våra 52 000 medlemmars hållbart skötta skogar kan vi skapa en mer cirkulär textilindustri [...].

Jack & Jones ägare, Bestseller, hoppas att kollektionen är en start på ett långsiktigt samarbete för en cirkulär modeindustri

– Oncemore är en ny och spännande innovation med stor potential. I takt med att tekniken och kapaciteten skalas upp, kan Oncemore få en mycket positiv effekt, säger Camilla Skjønning Jørgensen, innovationschef på Bestseller.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Sopigt i Köpenhamn
Investerar 280 miljoner i kolfri stålåtervinning
Hydro först med byggsystem av 100 procent återvunnet aluminium
Resultat över förväntan med ”Smarta sopkärl”
Vill fånga CO2 med gruvavfall
Uppdaterad: Brand vid Renewcell
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Plastforum SE
Packnet

Sänd till en kollega

0.093