23948sdkhjf

810 000 ton PVC återvanns 2021

VinylPlus, den europeiska branschens frivilliga åtagande för en hållbar utveckling, presenterade i slutet av maj resultatet av dess första år med VinylPlus 2030-åtagandet samt hur stor andel PVC-avfall som medlemsländerna återvunnit under 2021.

Under temat "Embracing EU Green Deal Ambitions" diskuterades perspektiv och scenarier som genererats av EU:s nuvarande politiska landskap, såväl som deras inverkan på plast- och PVC-industrin.

VinylPlus 2030-åtagandet för hållbar utveckling syftar till att proaktivt bidra till att ta itu med prioriteringar på europeisk och global nivå. Åtagandet omfamnar PVC-värdekedjans cirkulära karaktär, dess framsteg mot koldioxidneutralitet, minimering av miljöavtrycket från PVC-produktionen och PVC-produkterna. 

Under 2021 återvanns 810 775 ton PVC-avfall till nya produkter inom ramen för VinylPlus, vilket motsvarar cirka 26,9 procent av det totala PVC-avfallet som genererades under 2021 i EU:s 27 medlemsländer samt Norge, Schweiz och Storbritannien.  

Återvinningsgraden inom VinylPlus var högre än den övergripande återvinningsgraden för den totala plaståtervinningen i Europa under 2021, vilken uppskattats ligga på 23,1 procent enligt AMI Consulting, skriver VinylPlus i ett pressmeddelande. 

Under 2021 lanserade VinylPlus även Recovinyl RecoTraceTM, ett registrerings- och spårbarhetssystem vilket ska bidra till att ytterligare förbättra VinylPlus återvinningsvolymer och upptag av återvinningsmaterial i nya produkter.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14