23948sdkhjf

810 000 ton PVC återvanns 2021

VinylPlus, den europeiska branschens frivilliga åtagande för en hållbar utveckling, presenterade i slutet av maj resultatet av dess första år med VinylPlus 2030-åtagandet samt hur stor andel PVC-avfall som medlemsländerna återvunnit under 2021.

Under temat "Embracing EU Green Deal Ambitions" diskuterades perspektiv och scenarier som genererats av EU:s nuvarande politiska landskap, såväl som deras inverkan på plast- och PVC-industrin.

VinylPlus 2030-åtagandet för hållbar utveckling syftar till att proaktivt bidra till att ta itu med prioriteringar på europeisk och global nivå. Åtagandet omfamnar PVC-värdekedjans cirkulära karaktär, dess framsteg mot koldioxidneutralitet, minimering av miljöavtrycket från PVC-produktionen och PVC-produkterna. 

Under 2021 återvanns 810 775 ton PVC-avfall till nya produkter inom ramen för VinylPlus, vilket motsvarar cirka 26,9 procent av det totala PVC-avfallet som genererades under 2021 i EU:s 27 medlemsländer samt Norge, Schweiz och Storbritannien.  

Återvinningsgraden inom VinylPlus var högre än den övergripande återvinningsgraden för den totala plaståtervinningen i Europa under 2021, vilken uppskattats ligga på 23,1 procent enligt AMI Consulting, skriver VinylPlus i ett pressmeddelande. 

Under 2021 lanserade VinylPlus även Recovinyl RecoTraceTM, ett registrerings- och spårbarhetssystem vilket ska bidra till att ytterligare förbättra VinylPlus återvinningsvolymer och upptag av återvinningsmaterial i nya produkter.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Digital vägledning minskar risk att farliga ämnen återvinns
EU:s nya förpackningslagstiftning offentliggjord
Ny vd till Svenska Retursystem
Nya planer för gamla däck
Industriell symbios ska få ett lyft
Erbjuder återvinning av stenullsisolering
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Plastforum SE
Packnet

Sänd till en kollega

0.079