23948sdkhjf

Utvidgar lokal återvinningshjälp till lantbrukare

Återvinningshjälpen är ett miljöinitiativ från Länsförsäkringar Jämtland och Lundstams Återvinning för att minska koldioxidutsläpp.

Kostnadsfritt eller mot en mindre avgift samlas skrot och farligt avfall in i Jämtland och Härjedalen. Nu utvidgas tjänsten för att ännu fler ska få möjlighet att snygga upp på gårdarna och bidra till en bättre miljö. 

Återvinningshjälpen startades tillsammans med Håll Sverige Rent 2008 som en nationell kampanj men har sedan 2020 drivits lokalt och i egen regi av Länsförsäkringar Jämtland och Lundstams Återvinning. Helt nytt för i år är att alla som har en gård eller driver lantbruk kan använda sig av Återvinningshjälpen. Tidigare har erbjudanden gällt Länsförsäkringar Jämtlands kunder.

Hjälpen är ett stöd och en uppmuntran till ökad materialåtervinning och en del i omställningen mot ett mer kretsloppsbaserat och cirkulärt samhälle. Att utvidga Återvinningshjälpen till att gälla alla med en gård eller lantbruk ser Hanna Langéen, chef för riskhantering och hållbarhet på Länsförsäkringar Jämtland, som en naturlig fortsättning på en uppskattad tjänst.
- Vårt hållbarhetsarbete gäller hela länet och oavsett om någon är kund hos oss eller inte. Miljön är något vi delar tillsammans här och i det större perspektiv globalt. Som lokalt företag och samhällsaktör är det en del i vårt uppdrag att göra det vi kan här i Jämtland och Härjedalen, säger Hanna Langéen.

Källa: pressmeddelande

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Digital vägledning minskar risk att farliga ämnen återvinns
EU:s nya förpackningslagstiftning offentliggjord
Ny vd till Svenska Retursystem
Nya planer för gamla däck
Industriell symbios ska få ett lyft
Erbjuder återvinning av stenullsisolering
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Plastforum SE
Packnet

Sänd till en kollega

0.094