23948sdkhjf

Secondhandkedjans ovanliga fynd: Skarpt pansarskott

Second hand-kedjan Björkåfrihet sorterar dagligen närmare 10 ton insamlade kläder och prylar. Under förra veckan upptäcktes en något ovanlig ”gåva” i en insamlingscontainer – ett skarpt pansarskott.

- Vi misstänkte att det var någon form av ammunition och ringde polisen, berättar Mattias Faltsetas, enhetschef för sorteringsenheten.

Polisen skickade en patrull som inte kunde identifiera föremålet då de mest hanterar ammunition av mindre kaliber i sitt arbete. Bombtekniker tillkallades och med tanke på hur tungt pansarskottet var gjordes bedömningen att pansarskottet med stor sannolikhet var skarpt. Men, då det behövs mycket kraft för att avfyra denna typ av skott, behövde lokalen inte utrymmas.

-Vi får in en blandning av alla tänkbara prylar i vår insamling, men detta hör verkligen till ovanligheterna, säger Mattias Faltsetas.

 

Överskottet från Björkåfrihets second hand-verksamhet går bland annat till att stödja arbete mot ockupation och organisationen har solidaritetsprojekt i bland annat Palestina och Västsahara.

- Med tanke på den upprustning som nu sker i världen är vi gärna med och desarmerar vapen, men vi hade inte väntat oss att få in dem i våra insamlingscontainrar, säger Kristin Ivarsson, föreningschef.

 

Källa: pressmeddelande

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Stora mängder grödor blir inte mat
Hinder till trots, industrin vill använda mer bioplast
IVL fortsätter leda arbetet mot matsvinn: Fler tunga samarbetspartners
Avtal för mer återvunnen plast
Ny plaståtervinnare bildas
CO2-infångning från avfallsförbränning för elektrobränsle
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Plastforum SE
Packnet

Sänd till en kollega

0.77