23948sdkhjf

Termoelaster med plast från havet

Genom ett samarbete med det danska återvinningsföretaget Plastix A/S har Hexpol TPE lanserat termoplastiska elaster som innehåller återvunnet plastavfall från havet.

De nya kvaliteterna, Dryflex Circular MWR, innehåller material som kommer från maritima rep som återvunnits. Samarbetspartnern, Plastix, har specialiserat sig på sortering och återvinning av plastfiberavfall från sjöfartsindustrin. Företaget omvandlar använda fisknät, trålar och rep till högkvalitativa råvaror.

De nya kvaliteterna finns i hårdheter från 40 Shore A till 50 Shore D med 10 till 60 procent återvunnet innehåll. Färgerna som erbjuds är svart, blå, grön och mint.

Kvaliteterna ingår i portföljen Dryflex Circular TPE, vilken även rymmer specialutformade material med konsumentplastavfall (PCR) och plastindustriavfall (PIR).

- Integrationen av konsumentplastavfall är viktigt i världens övergång till en cirkulär ekonomi och kräver att det används i alla möjliga tillämpningar. Vi är glada över att arbeta med Hexpol TPE för att få detta att hända, säger Hans Axel Kristensen, vd och medgrundare av Plastix.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.422