23948sdkhjf

Spolarvätska i återvunnen plast

Allt fler använder nu återvunnen plast i nya förpackningar. En trend som är nödvändig om plast på allvar ska kunna sättas i cirkulation.

Första bensinmackskedjan som satsar på förpackningar med ett innehåll av återvunnen plast är enligt egen utsago Circle K. Lagom till vintersäsongen lanserar de spolarvätska i flaskor och dunkar delvis av återvunnen plast.

 –  Vi är glada att som första kedja i branschen kunna erbjuda spolarvätska i förpackningar med återvunnen plast, under eget varumärke. Just hållbara förpackningar är en otroligt viktig pusselbit i vårt hållbarhetsarbete och därför känns det gott att ha landat detta samarbete. Det är ett enkelt och effektivt sätt att spara åtskilliga ton plast som inte gör avkall på kvaliteten, säger Josefine Lindersson, kategorichef Bil & Säsong på Circle K.

Istället för lätt transparenta dunkar är dunkarna med återvunnen plast vita och inte genomskinliga. Den återvunna plast som använts till dunkar och flaskor kommer från nordiska förbrukare, det vill säga plasten importeras inte från länder utanför Norden, vilket är viktigt så inte miljövinsten äts upp av långväga transporter.

Circle K säljer årligen ca 500 000 förpackningar spolarvätska. Med de nya förpackningarna innebär det att Circle K minskar sin användning av nyplast med närmare 20 ton per år.

– Vår storlek och geografiska spridning gör att när vi gör sådana här justeringar så får det snabbt stor effekt. Vi kikar ständigt på kloka samarbeten och ser löpande över att vi har de bästa leverantörerna, det känns väldigt fint att rulla ut det här, säger Josefine Lindersson.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094