23948sdkhjf

Eldrivet 1

Efter att under en tid testat eldrivna sopbilar i sin verksamhet påbörjar PreZero nu en omställning av sin fordonsflotta.

Nu har den första helt eldrivna baklastaren levererats till Norrköping. – Vi ser många fördelar med eldrivna fordon i vår verksamhet, säger Mårten Widlund, vd på PreZero, i ett pressmeddelande.

– När vi nu ställer om till eldrivna fordon innebär det att utsläppen minskar, men också att våra medarbetare får en mer hållbar arbetsmiljö då elfordonen bullrar mindre. Vid tester av ellastbilarna i vår ordinarie verksamhet har medarbetare upplevt att de blir mindre trötta efter en arbets­dag.

 

Att skapa mer hållbara transporter och minska miljöbelastningen är något PreZero arbetat aktivt med. Ett exempel på det är tidigare beslut att övergå till HVO (hydrerad vegetabilisk olja) för alla tunga fordon, trots den avsevärda kostnadsökning det innebär. Jämfört med diesel sparar de nu närmare 9 000 ton koldioxid per år när 95 procent av de bränslen PreZero köper är HVO. Det motsvarar cirka 85 procent lägre utsläpp i jämförelse med att använda vanlig fossil diesel.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Sopigt i Köpenhamn
Investerar 280 miljoner i kolfri stålåtervinning
Hydro först med byggsystem av 100 procent återvunnet aluminium
Resultat över förväntan med ”Smarta sopkärl”
Vill fånga CO2 med gruvavfall
Uppdaterad: Brand vid Renewcell
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Plastforum SE
Packnet

Sänd till en kollega

0.125