23948sdkhjf

Grönt ljus för återvunnen pyrolysolja

Ett av USA:s fem största oljebolag har genomfört tester på återvunnen pyrolysolja från Enviro. Nu ger de grönt ljus för framställning av olika biobränslen

Scandinavian Enviro Systems, Enviro, fick i början av året en order på återvunnen pyrolysoljan för produktionstester från ett dotterbolag till ett ledande amerikanskt oljebolag. Bolaget har nu genomfört tester av oljan för att avgöra hur väl den lämpar sig för framställning av olika biobränslen. Resultatet visade sig falla väl ut.

– Det här beskedet är en mycket viktig bekräftelse på kvaliteten på vår pyrolysolja men också på den viktiga roll som vår återvunna olja kan spela från ett hållbarhetsperspektiv. Sammantaget innebär det ytterligare bevis på den kommersiella potentialen i vår återvinningsteknologi och de produkter den kan förse marknaden med, säger Thomas Sörensson, vd för Enviro i ett pressmeddelande.

Oljan som nu testats framtsälldes vid Enviros återvinningsanläggning i Åsensbruk där processen bygger på Enviros patenterade återvinningsteknologi för uttjänta fordonsdäck.

Leveranserna av oljan för tester gjordes i slutet av juni sedan Enviro erhållit REACH-klassificering av oljan, något som var ett villkor för en slutgiltig affär

Enviros återvunna pyrolysolja har sedan tidigare både erhållit certifiering i enlighet med det globala hållbarhetscertifieringssystemet ISCC EU samt godkänts i enlighet med EU-förordningen REACH.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094