23948sdkhjf

Forskning om biogasproduktion prisas

Giacomo Carraro från Linköpings Universitet tilldelades årets stipendium från Gunnar Engströms ABB-stiftelse

Giacomo Carraro, doktorandstudent och forskare på Biogas Solutions Research Center vid Linköpings Universitet, har tilldelats årets stipendium från Gunnar Engströms ABB-stiftelse. Carraro tilldelades stipendiet för sin forskning som syftar till att öka biogasproduktionen, hans framtagna prototyp kommer att öka den tekniska motståndskraften och den operativa flexibiliteten hos biogasanläggningar.

–Jag är väldigt glad över att få den här utmärkelsen. I min forskning undersöker jag metoder för att öka biogasanläggningars intag av proteinrika substrat samtidigt som man återvinner mineraliserat kväve och förhindrar ammoniakhämning i biogasreaktorerna. Jag utför detta i ett batchförsök i laboratorieskala men planerar att testa denna lösning även i kontinuerliga system. Jag hoppas och ser fram emot att testa denna lösning med en större prototyp i verkliga biogasanläggningar. Det är ett intressant område med stor relevans för ett teknikföretag som ABB, och med hjälp av stipendiet ser jag fram emot att kunna fortsätta med min forskning, säger Giacomo Carraro.

Gunnar Engströms ABB-stiftelse bildades 1983 och har som syfte att uppmärksamma och belöna yngre, framgångsrika forskare för deras insatser inom svensk energiforskning. 

Artikeln är en del av vårt tema om Forskarnytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078