23948sdkhjf

Återvunnen till 100 procent

Vissa produkter kräver en mycket hög syrebarriär för att kunna hålla länge i sin förpackning. En sådan är exempelvis Kavli Majonäs. Därför använder Kavli aluminumtuber. Nu kommer tuben i 100 procent återvunnen aluminium.

Aluminium är en metall som kräver mycket energi vid tillverkning. Vinsten är därför stor om använd aluminium kan tas om hand, smältas ner och återvinnas till nya förpackningar eller produkter. Det är detta som Kavli nu anammar för sina aluminiumtuber – återvunnen aluminium.

– Våra Kavli-tuber har haft fram tills nu har varit tillverkad av nyutvunnen aluminium. Att utvinna nytt aluminium är mycket energikrävande. Genom att återvinna aluminium som redan är i omlopp sparas 95 procent av energin jämfört med ny, vilket ger en CO2-besparing på 80 procent. Aluminiumet i de återvunna tuberna kommer främst från hushållsåtervinning, hela 95 procent, resterande fem procent kommer från industriavfall, säger Cecilia Anjou, Brand Manager på Kavli.

– För våra produkter inom Majonnäs, Pickels och Remouladsås motsvarar minskningen av CO2-utsläpp 145 varv runt jordklotet med en fossildriven, bensin eller diesel, bil. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla våra förpackningar och hållbarhet är ett viktigt fokusområde i denna utveckling. Budskapet 100 procent återvunnen aluminium kommer att kommuniceras på tuberna som nu har börjat rulla ut i butik säger Cecilia Anjou.

Kavlis målsättningar för förpackningar till 2030 är höga. 100 procent av förpackningarna för Kavlis egna varumärken ska vara materialåtervinningsbara. Minst 70 procent av förpackningarna ska vara av återvunnet förpackningsmaterial.

– Initiativet med återvunnen aluminium i våra tuber är ett viktigt steg för att nå målsättningen 70 procent återvunnet förpackningsmaterial, avslutar Cecilia.

Kavli Majonnäs i tub finns i sju goda smaker och tillverkas i Älvsjö. Kavli är marknadsledare inom segmentet majonnäs i tub.

Kort om Kavli

Kavli AB är en del av Kavli Group som omsätter fyra miljarder SEK och som finns i Norge, Finland, Sverige och England. O. Kavli AB i Sverige har ca 225 anställda och produktion sker på anläggningar i Älvsjö, Eslöv och Åbo. Varumärken är förutom Kavli, Eriks såser och dressingar, Johnny’s, Hultbergs, Västerviks senap, Bärry, Bollnäsfil, Perstorp ättika, Planti, Druvan, Lyckans Ost och Graveleijs.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094