23948sdkhjf

Prestigefullt pris till Svensk Plaståtervinning

Svensk Plaståtervinning har utsetts till Årets Impactgasell 2022 av Sveriges ledande affärstidning Dagens Industri, DI.

Svensk Plaståtervinning mottog i måndags, den 5 december, priset Årets Impact-bolag på Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus. På Gasell-galan uppmärksammas framgångsrik företag i Sverige som vuxit snabbt i omsättning med lönsamhet. Impactgasell priset har tillkommit som ett svar på att man vill uppmuntra företag som gjort något stort för svensk hållbarhet.

Med avstamp i FN:s globala hållbarhetsmål har DI har instiftat priset som ska delas ut till ett bolag, som utöver att ha en stark tillväxt, också använder företagandet för att påverka samhället i en mer hållbar riktning och genom sitt företagande agerar för att lösa prioriterade samhällsproblem. Syftet med priset är att det ska inspirera och lyfta näringslivets roll i hållbarhetsutvecklingen.

Juryns motivering löd så här:

Genom en kombination av mod, innovation, kunskap och transparens har årets Impactgasell fört Sverige till en global ledarposition inom plaståtervinning. Investeringarna i en jätteanläggning för att omvandla plastavfall till nya förpackningar i Sverige – i stället för att skicka avfallet utomlands – hjälper bolagets kunder att bidra till en mer hållbar värld men går också i linje med bolagets högt ställda mål. Blir bolaget Sveriges nästa exportsuccé?

Svensk Plaståtervinnings vd Mattias Philipsson tog emot priset i ett fullsatt Blå hallen i Stockholms Stadhus.

– Jag är oerhört glad för det här fina och framåtblickande priset. Om vi ska få ner utsläppen och beroendet av oljan måste vi göra de kraftansträngningar och investeringar som krävs och jag är tacksam för att våra initiativ uppmärksammas och lyfts fram som inspiration för andra, säger Mattias Philipsson.

– Genom att lyfta goda exempel vill Dagens industri uppmuntra och inspirera fler företagare att ta ett större ansvar för samhällsutvecklingen, sa Caroline Åkerlund, redaktör för Di Gasell på Dagens industri.

Prisets jury bestod av Mikael Salo, chefredaktör Aktuell Hållbarhet, representanter från The Swedish National Advisory Board of Impact Investments och hållbarhetsansvariga från DI Gasells samarbetspartners.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125