23948sdkhjf

Fönstertillverkare erbjuder cirkulära fönsterbyten

Som första fönsterföretag i Sverige presenterar Elitfönster nu möjligheten att göra ett cirkulärt fönsterbyte där hela fönster återvinns och glaset görs till nytt fönsterglas.

Det är enligt uppgift första gången som konsumenter erbjuds att återvinna kompletta fönster i Sverige.

Fönsteråtervinningen är ett samarbete mellan Elitfönster och Ragn-Sells. Tillsammans har en process utvecklats för att kunna ta vara på hela fönster. Fönsterrutorna smälts ned och blir till nytt planglas. Detta har tidigare inte varit möjligt på grund av risken att det glaset förorenas i återvinningsprocessen varit stor.

En nyckelkomponent i samarbetet är servicekonceptet ”Elitfönster På Plats” som erbjuder en helhetslösning för fönsterbyten. I och med detta helhetskoncept är möjligheten att återvinna gamla fönster nästintill optimala. När kundens nya fönster monteras samlas de gamla in och återvinns. Även övrigt material kring fönsterbytet återvinns, till exempel listverk, plåt och trä.

Erbjudande om cirkulära fönsterbyten rullas ut 2023. Men redan i år har ett betydande antal pilotprojekt pågått och kommer fortsätta göra det fram till lanseringen. Detta för att optimera flöden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079