23948sdkhjf

Avloppsvatten återanvänds i industriprocess

Perstorp ska spara mer än en miljon liter vatten genom att använda vatten från ett kommunalt reningsverk. 

Perstorp investerar i ett projekt som gör det möjligt att använda avloppsvatten från ett närliggande kommunalt reningsverk för till bolagets produktion Stenungsund. Det sparar 1,1 miljoner liter färskvatten per år.

– Det här är en viktig utveckling av kärntekniken för Perstorp, säger Anna Berggren, hållbarhetsdirektör. " Vi planerar att implementera det på fler platser runt om i världen i framtiden i vår strävan att minska sötvattenförbrukningen. Färskvattenbrist är redan ett faktum runt om i världen. Den kemiska industrin har ett ansvar att minska sin användning och hitta nya lösningar som också kan stödja samhället som helhet."

Det återvunna vattnet kommer även att användas för produktion av förnybar vätgas via elektrolys för Perstorps omställningsprojekt Air, samt för andra strategiska investeringar.

– Det här projektet är en viktig möjliggörare för att kombinera affärstillväxt och hållbar utveckling, säger Berggren.

Project Air är ett initiativ för att ställa om den kemiska industrin mot klimatneutralitet. Perstorp Group och partnern Uniper ska producera hållbar metanol för kemisk tillverkning med cirkulära produktionsmetoder, vilket minskar koldioxidutsläppen med cirka 500 000 ton per år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094