23948sdkhjf

Dagen till ära: Unika bröllopsklänningar second hand

I dag är det Alla Hjärtans dag och många vill fira kärleken. Så också Myrorna som i hållbarhetens tecken släpper ett trettiotal unika, handplockade bröllopsklänningar till andrahandsförsäljning.

Myrorna har på den stora insamlingen i Tungelsta handplockat ett trettiotal inlämnade bröllopsklänningar som idag släpps till försäljning i butiken på Mäster Samuelsgatan i Stockholm. Butiken har normalt inget bröllopssortiment men förhoppningen är att kunna locka många kunder som går i giftastankar­, och samtidigt påminna om att det går att hitta helt fantastiska bröllopskläder second hand.

– Det är verkligen otroliga kreationer vi har fått in. Alla sticker ut på sitt sätt, men vänder sig till helt olika typer av kunder. Här finns allt från minimalistiska varianter för det enkla strandbröllopet till överdådiga klänningar som andas riktigt sagobröllop, säger Helen Toftling, sortimentansvarig på Myrorna, i ett pressmeddelande.

Klänningarna som valts ut är från olika mode-eror och tidsepoker och några tros vara upp emot 100 år gamla. Även om några är av modernare slag i kritvita nyanser, har de flesta en eftertraktad känsla av vintage. Genomgående för samtliga plagg är ett imponerande handarbete och kvalitet.

– Det är lager på lager av tyll, knappar och en detaljrikedom som man ytterst sällan ser, än mindre har råd med idag. Materialen och sömnaden är verkligen häpnadsväckande, vissa av klänningarna väger åtskilliga kg, fortsätter Helene Toftling.

Eftersom de unika klänningarna säljs hos just Myrorna gör de också nytta bortom bröllopen då allt ekonomiskt överskott går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. ­­­­Så det är en win-win, där kunden också får en klänning med historia på köpet.

– Många av klänningarna är dessutom justerbara, det vill säga sydda med sömsmån för att kunna läggas ut. Somliga kan med några enkla ingrepp gå från en storlek 34 till storlek 42, säger Helen Toftling.

De handplockade bröllopsklänningarna släpps till försäljning i Myrornas butik på Mäster Samuelsgatan 49 idag klockan 11.00. Utöver klänningar kommer det även att finnas ett utbud av bröllopsattiraljer såsom slöjor, skor och kavajer liksom en del kostymer och frackar för aspirerade brudgummar.

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063