23948sdkhjf

Återbrukade balkar i Stena Ståls sortiment

Som ett led i arbetet med att göra Stena Ståls verksamhet mer klimatanpassad tar företaget nu steget lägga till återbrukade balkar i sortimentet.

Arbetet med att ta in balkar från rivningsprojekt för att utvärdera möjligheterna att återbruka dessa i nybyggen påbörjades för ungefär ett år sedan, framgår det av ett pressmeddelande. Efter ett pilotprojekt där noggrann testning och utvärdering genomfördes, blev resultatet positivt och nu ingår återbrukade stålbalkar i produktsortimentet.

- Vi är stolta över att vara den första aktören i Sverige som kan erbjuda återbrukade balkar till bärande konstruktioner i byggen. I vårt pilotprojekt har vi varit noggranna med tester och kvalitetssäkring så att restaurerade och återbrukade balkar ska leva upp till samma krav som nyproducerade. Ett nästa steg är att vi nu tittar på fler produkter från rivningsprojekt som kan återbrukas och planen är att utöka sortimentet av återbrukade produkter framöver, säger Christoffer Muhl Pollari, affärsutvecklare inom återbruk på Stena Stål.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063