23948sdkhjf

Återbrukade balkar i Stena Ståls sortiment

Som ett led i arbetet med att göra Stena Ståls verksamhet mer klimatanpassad tar företaget nu steget lägga till återbrukade balkar i sortimentet.

Arbetet med att ta in balkar från rivningsprojekt för att utvärdera möjligheterna att återbruka dessa i nybyggen påbörjades för ungefär ett år sedan, framgår det av ett pressmeddelande. Efter ett pilotprojekt där noggrann testning och utvärdering genomfördes, blev resultatet positivt och nu ingår återbrukade stålbalkar i produktsortimentet.

- Vi är stolta över att vara den första aktören i Sverige som kan erbjuda återbrukade balkar till bärande konstruktioner i byggen. I vårt pilotprojekt har vi varit noggranna med tester och kvalitetssäkring så att restaurerade och återbrukade balkar ska leva upp till samma krav som nyproducerade. Ett nästa steg är att vi nu tittar på fler produkter från rivningsprojekt som kan återbrukas och planen är att utöka sortimentet av återbrukade produkter framöver, säger Christoffer Muhl Pollari, affärsutvecklare inom återbruk på Stena Stål.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Blir agent för spansk tillverkare av sorteringssystem
Ikea förlänger i ReTuna återbruksgalleria
EU vill öka utvinning och återvinning av kritiska metaller
Katastrofbostäder av 100 % återvunnen plast
Sopbantningspotential: 25 000 ton per år!
Ny studie: Så kan tillgång till kritiska råmaterial kartläggas
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Plastforum SE
Packnet

Sänd till en kollega

0.078