23948sdkhjf

Begagnade bildelar: Javisst säger kunderna

KGK och Autoexperten har utvecklat den gemensamma tjänsten Begagnade bildelar, ett samarbete med bildemonterare som innebär att Autoexperten verkstäders sortiment utökas med 4,4 miljoner delar. Tjänsten lanseras till kunder under våren.

Med Begagnade bildelar kan verkstadskunder välja begagnade alternativ som är billigare, mer miljövänligt och som inte alltid finns i det ordinarie sortimentet. Tjänsten bidrar till en hållbar cirkulär ekonomi, genom att tillvarata reservdelar från fordon som hamnat på skroten. Produkterna som ingår i tjänsten Begagnade bildelar är kvalitetsklassade och har ett års garanti.

Thomas Hansson, systemägare på KGK, var den som presenterade tjänsten och nyligen visade upp systemet på Automässan.

– Mottagandet var väldigt positivt. Kunderna blev ivriga att få komma i gång och använda tjänsten, som är väldigt efterlängtad ute i verkstäderna. Den vanligaste kommentaren var att systemet är väldigt smidigt, säger Thomas.

Verkstäderna har visat stor uppskattning för konceptet. Förväntningarna är stora på hur tjänsten kommer att tas emot när det börjar användas storskaligt under 2023.

Begagnade bildelar gör att sortimentet ökar med 4,4 miljoner "nya" delar. Bland dessa finns inredning, originaldelar, elektroniska komponenter och karosseri, bland mycket annat. Delar där säkerhet är svårgaranterad är däremot bortvalt, så som bromsklossar och däck. Bildelar som tas om hand av demonterarna kvalitetsklassas och Begagnade bildelar erbjuder bara de två högsta klasserna.

64 bildemonterare är anslutna till tjänsten som är rikstäckande. I systemet finns det möjlighet att på ett enkelt vis få information om bilen som produkten suttit på, den så kallade donatorbilen. Det gör också att verkstaden lätt kan hitta fler delar från samma bil, vilket kan vara en stor fördel. Har man exempelvis köpt en dörr från en donatorbil så kan det vara av intresse att köpa en backspegel från samma bil så att lackningen är densamma. För verkstäderna är det också en trygghet att känna till donatorbilens historia.

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096