23948sdkhjf

Gemensamt krafttag för en ökad återvinning

Med gemensamma krafter ska Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI, och Återvinningsindustrierna, ÅI, arbeta för att kraftigt öka återvinningen av förpackningar och tidningar i Sverige.
Under hösten inleds ett projekt med målsättning att hela 50 procent av landets hushåll ska kunna erbjudas fastighetsnära insamling av förpackningar och tidningar senast år 2018. Drygt 30 procent har tillgång till den tjänsten idag.

92 procent av svenska folket säger sig sortera sina hushållsopor för återvinning. Trots det innehåller hushållssoporna alltför mycket förpackningar och tidningar som därmed förbränns istället för att återvinnas i nytt material.

Målet är att göra det enklare för fler hushåll att lämna materialet. Enligt FTI och ÅI sker detta enklast genom att hushållen ges möjlighet att lämna sina förpackningar och tidningar närmare det egna boendet, genom så kallad fastighetsnära insamling, FNI.

De närmast månaderna kommer FTI och ÅI att arbeta fram en gemensam färdplan, vilken landets fastighetsägare kommer att få ett erbjudande om fördelarna med att inrätta FNI för sina boende. Producenterna av förpackningar och tidningar kommer via FTI att tillskjuta resurser för att uppnå målet.

Parallellt kommer FTI också att arbeta med olika metoder för att stimulera ökad insamling och förbättra informationen till landets hushåll.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062