23948sdkhjf

Gaia tar hem produktion till Sverige

Gaia AB som vid sidan av tillverkning av egna biomaterialet Biodolomer, bland annat producerar avfallspåsar för insamling av matavfall i Italien, påbörjar produktion i egen regi i Helsingborg hösten 2015.
-Vi planerar för en investering på cirka 10 miljoner kronor, vilken kommer att förläggas till Helsingborg, säger Peter Stenström, delägare av Gaia till Plastforum.

I dagsläget låter företaget tillverka sina bionedbrytbara matavfallspåsar i Italien, men i takt med att intresset för den komposterbara påsen växer har företaget investerat i en utvecklingslinje med kapacitet att producera upp till 40 miljoner påsar årligen.

Materialet, Biodolomer, består av potatisstärkelse, dolomit (kalk) och en fullt ut nedbrytbar och komposterbar polyester som bindemedel.

I dagsläget tillverkar företaget mellan sju och tio miljoner påsar, för levererans till bland annat Klippans kommun samt till några kommuner i Norge.

Vid sidan avfallspåsar till matavfall används materialet även för tillverkning av engångsbestick, kistor, blomster- och planteringskrukor.
Peter Stenström till vänster och Konrad Rosén vid Plastforums och Recyclings konferens i Båstad i juni.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.314